Macikávé termelői piac
17 szept

Termelői és kézműves piac a Macikávé Bisztróban

Bevásárolhatsz helyi termelők fiss termékeiből, közben a gyerekek jót játszanak, ihatsz egy jó kávét, megehettek egy finom reggelit, és maradhattok ebédre is!
Termelők jelentkezését várjuk a hello@macikave.hu e-mail címre (hozzászólásban, privát üzenetben sajnos nincs kapacitásunk válaszolni)
A MACI piac működésének rendje és az árusítás feltételei
A piac neve: Maci Piac
A piac helye: 2193 Galgahévíz, Fő út 83. Kerthelyiség
Üzemeltető: Gaia Alapítvány
Székhelye: 2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Képviseli: Varga Eszter igazgató
Telefonszám: +36 70453 6472
E-mail: gaia@gaiaalapitvany.hu
A piac kéthetente vasárnap 9.00-12.00 óráig tart nyitva. (a pontos időpontokról a www.macikave.hu oldalon vagy a https://www.facebook.com/macikave/events oldalon lehet tájékozódni)
A piacon az alábbi termékek hozhatók forgalomba:
a) a saját gazdaságban előállított növényi eredetű alaptermékek (zöldség, gyümölcs, virág),
b) a saját gazdaságban előállított mezőgazdasági termékből származó, nem hőkezelt, savanyított termékek és egyéb feldolgozott növényi eredetű termék,
c) méz, méhészeti termékek,
d) saját tenyésztésű, nevelési állatból származó tej, tejtermék, tojás,
e) sertéshúsból előállított füstölt hús, étkezési zsír az élelmiszerek előállítására és forgalmazására vonatkozó külön jogszabály szerint,
f) kistermelő által a vonatkozó jogszabályi előírások szerint a gazdaságban nevelt, tulajdonában lévő sertés,juh, kecske és szarvasmarha saját gazdaságban történt feldolgozás útján előállított húskészítmények,
g) kistermelő által feldolgozott élelmiszerek (szörpök, lekvárok, konzervipari termékek)
h) nem élelmiszer kategóriában használt cikkek, játékok, egyéb (külön engedély nélkül árusítható) termékek.
A piacot mind az árusok, mind a vásárlók kötelesek a közegészségügyi rendelkezéseknek megfelelően tisztántartani, a szemetet, hulladékot a kijelölt hulladékgyűjtőbe elhelyezni.
A piacon árusítást kezdeni az 1. melléklet szerinti „Nyilvántartási adatlap” üzemeltető megbízottjának történő átadásával, a helykiosztást követően lehet.
A helypénz összege: 2021-ben ingyenes.
Aki a piacon engedély nélkül foglal el árusítóhelyet és azt az üzemeltető megbízottja felszólítására sem hagyja el, a piacról legfeljebb hat hónapra kitiltható. Ismételt szabályszegés esetén a kitiltás többször alkalmazható.
Szeretettel várunk mindenkit!